Važna obavijest

Poštovani,

u zadnjih nekoliko tjedana prema našim saznanjima, Microsoft je počeo primjenjivati novi napredni algoritam prepoznavanja “phishing” email poruka što je na žalost dovelo do jako velikog broja “false positive” rezultata. Pojednostavljeno, “napredniji” algoritam velik broj legitimnih mailova koji su do sada normalno funkcionirali sada neispravno označavaju kao “opasne” te ih uopće ne isporučuju korisnicima čak niti u Junk mail nego spremaju u “karantenu” tako da ih vi ne možete niti vidjeti. Tako i naše mailove zbog njihove kompleksnosti, zaustavlja. To se ne događa istovremeno svim korisnicima, pa je moguće da netko taj problem ima tek nekoliko dana, a nekima se možda još nije niti pojavio. Pokušaji direktnih pregovora s Microsoftom nisu uspjeli bezbolno riješiti problem.

Ono što je “pozitivno” je da Vi možete označiti te mailove kao legitimne, a nakon dovoljno “označavanja” i algoritam bi to trebao shvatiti dugoročno.
Ukoliko tako odlučite, Vaš administrator može dodatno podesiti i da u slučaju novih sličnih zaključaka naprednog algoritma, takvi mailovi ne ostanu u karanteni nego Vam, ipak stignu, makar u “Neželjenu poštu”.

U nastavku su upute kako doći do mailova koji su Vam upućeni, a nisu stigli https://nadmetanja.briefing-nadmetanja.hr/pomoc/m365-upute.pdf.
Označavanjem mailova legitimnim omogućit ćete njihovo normalno buduće zaprimanje.

Vaš Briefing